Orgaantransplantatie: een overzicht van praktische links

Orgaantransplantatie in België, meer info bij Renée Van Tricht

Op Renées site kan je niet alleen haar persoonlijk verhaal lezen, je vindt er ook duidelijke samenvattingen over de huidige Belgische orgaantransplantatie wetgeving en haar voorstellen om die te verbeteren. Ontdek ook de vele initiatieven die zij van harte steunt.

Via deze site kan je ook het boek Het Leven Gaat Door of de Spaanse vertaling Un Regalo De Vida bestellen.

www.reneevantricht.be

Echt alles over orgaantransplantatie

De cijfers op Eurotransplant.org liegen er niet om. Er staan nog steeds meer dan 1.000 patiënten op de wachtlijst voor orgaantransplantatie. Meer van deze wakker schuddende cijfers, maar ook andere info over transplantatiecentra, patiëntenverenigingen en contactgegevens van nationale autoriteiten vind je op deze site.

www.eurotransplant.org

 Dona Dona Nederland

Deze donadona.be website werkt nauw samen met de Nederlandse DonaDona Stichting die dezelfde waarden en missie deelt. Ook in Nederland worden betrokkenen bij orgaantransplantatie met elkaar in contact gebracht en ijveren we ervoor om orgaandonatie bespreekbaar te maken.

www.donadona.nl

Ik wil orgaandonor worden

In België is in principe iedereen orgaandonor. In de praktijk zal bij overlijden echter steeds de familie gevraagd worden een beslissing te nemen over orgaandonatie, tenzij de overledene vooraf zelf een uitdrukkelijke wilsbeschikking heeft laten registreren in het Nationaal Register waarin hij of zij te kennen geeft wel of niet orgaandonor te willen zijn na overlijden.

Wat moet u doen? Enkel het registratieformulier downloaden en dit samen met uw identiteitskaart afgeven op het gemeentehuis van uw domicilie.

www.beldonor.be